lauantai 5. joulukuuta 2015

Pertti Koskinen: Vinttikamaripoika

Pertti Koskinen: Vinttikamaripoika Maija Miilukorpi-sarjan 4 kirja.

Kvaliti 2015, 236 s.
Kansi: Laura Kunnas

Sarja oli minulle kokonaisuudessaan erittäin outo. Eikä kirjailija sen paremmin. Tykkäsin kirjasarjasta saman tien, kun sen löysin.

Kirjassa Maija Miilukorpi tutkii äitinsä kanssa asuneen Jarkko Korhosen katoamista. Tutkimuksissaan Maija Miilukorpi kohtaa monenlaisia elämänkohtaloita. Jokaista kyläläistä epäillään ja monenlaisia asioita ehtii tapahtua ennen kuin oikea syyllinen katoamiseen löytyykin yllättävän läheltä Maija Miilukorven tutkiessa Jarkon kulkureittiä.

Lyhyt ote kirjasta:

"Äkkiä kuului pamaus ja tuntui kuin piiskan sivallus pään vieressä. Maija ohjasi maantienojaan ja sai jalat irti poljinlukoista, ennen kuin kaatui heinikkoon. Hän pyörähti ympäri vaihtaakseen paikkaa, mutta tajusi samalla, että oli mentävä pois aukealta tienlaidalta. Hän tarttui polkupyörään ja raahasi sitä perässään rynnäten metsään. Se oli tiheää kuusikkoa, ja hän jäi kyyristelemään puunrungon suojaan. Hänen mielestään laukaus oli tullut edestä, mutta hän tarkkaili ympäristöä joka puolelta. Auringonsäteet pääsivät tiheään kuusikkoon vaivoin ja vain jossakin kohdin. Puunrungot muodostivat varjoja, jotka saivat kohti hiipivän ihmisen muodon hänen mielessään. Maija yritti rauhoittua ja muisteli kuulemaansa. "Pum, fiuuh, klap", sanoi luoti silloin, kun se ammuttiin. Nyt hän ei kuitenkaan ollut aseen takana vaan sen edessä. Luoti on viuhahtanut ensin, sitten vasta kuulunut pamaus."

Sarjassa ovat aikaisemmin ilmestyneet: 1. Salaisuuksien kylä (2011), 2. Kaunis mies katoaa (2012), 3. Manipulaattori (2015), jotka ovat yhtä jännittäviä kuin tämäkin kirja. Kannattaa lukea, jos yhtään kiinnostaa.




2 kommenttia:

  1. Samalta kirjailijalta on tulossa 1.3.2016 uusi jännitysromaani Silloin ja sinä yönä, jossa on uusi päähenkilö; eläkeikää lähestyvä työtön toimittaja Juhani Kotkasuo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, että olet löytänyt blogini. Näin alkuun kirjoitan satunnaisesti ja opettelen blogi-kirjoittamista. Toivottavasti jossain vaiheessa kirjoittamiseni muuttuu säännöllisemmäksi. Mielenkiintoista, että Pertti Koskinen kirjoittaa uutta ja uudet henkilöt kiinnostaa aina. Olen nähnyt tuon kirjan elisa-kirjassa myynnissä jo viime vuoden puolella.

      Poista