tiistai 14. kesäkuuta 2016

Mielenkiintoinen lukukevät

Huomasin juuri, että aika on taas mennyt nopasti ja edellisen kerrasta on useampi kuukausi. Blogitekstejä olen kirjoittanut tässä välissäkin. Lisäksi kirjoja luen edelleen päivittäin ... mutta sitten siis asiaan.

Yksi mielenkiintoisimmista lukemistani kirjoista tältä keväältä oli Lotta Nuotion kirjoittama kirja Yksi miljoonista - Modin pako Syyriasta. Kirja antoi paljon vastauksia ajatuksiini pakolaisuudesta ja jollain tavoin oli myös koskettava. Toinen mielenkiintoinen, myös erittäin ajankohtainen oli J. K. Tammisen kirja Pasilan mies. Kirja oli fiktiota ja ehkä siksi myös niin mielenkiintoinen, sillä taustalla oli myös palanen faktaa. Kirjassa oli päähenkilönä rikosylikomisario Jouko Aro, joka vaikuttaa vahvasti julkisuudessakin paljon olleelta Jari Aarniolta. Molempia suosittelen lukemaan.

Tällä hetkellä luen Reijo Mäen kirjaa Vares - Hot Dog. Vares-kirjoja lukeneet tietävät millaisia kirjat ovat. Reijo Mäki on kirjoittanut vuodesta 1986 alkaen lähemmäs 30 Vares kirjaa. Minä luin niistä ensimmäisen. Olen muutaman Vares elokuvan nähnyt kyllä ennemmin ja jonkinlainen käsitys minulla oli Vares kirjoista, mutta kokonaan luin ensimmäisen Vares-dekkarin. Sisältöä suuremmin paljastamatta kirja vaikuttaa erittäin mielenkiintoiseltä ja jännittävältä.

Muita kevään aikana lukemiani mielenkiintoisia teoksia ovat olleet Elisabet Ahon kirjasarja Urajärven kartanomiljööstä, Pertti Koskisen Silloin ja sinä yönä, Henry Ahon Käytetyt kumit sekä Kristiina Vuoren Kaarnatuuli.

Syksyä odotan kovasti, sillä silloin ilmestyy paljon mielenkiintoisia dekkareita ja muutakin kertomakirjallisuutta.

Janne


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti